5 Mart 2012 Pazartesi

- New/Next Generation Sequencing -

Espicially latest years, there are some  useful sequencing techniques of which are determine the order of the nucleotide bases (G,A,T,C) in nucleic acids. Although this methods and devices in this area have developed amazingly, cost of the genome sequencing is not cheap and fast enough.

Scientists, producers and espicially universities that works in this area are working hard to develop and simplify about the nucleic acids sequencing, and this studies have been named lastly years as - Next Generation Sequencing -. Because of the studies in the Sequencing, many people even start to feel so excited.

I want to give a paper link which is wrote in Turkish for you. You may read this rewiev and think about the new techniques in the field of Sequencing ;)


Good readings..

21 Şubat 2012 Salı

Biyomühendislik alanında yeni yaklaşımlar : Biyoküre

Şu an Türkiye'de -Biyomühendislik- kavramı ne yazık ki yeni yeni anlaşılmaya başlandı. Nedeni ise çok basit ! Bu alanda bölümler kurulduğundan itibaren internet ortamında çok fazla yayın, haber, içerik vb. gibi şeyler çok fazla yayınlanamadı. Sebebi ise bu alanda çalışan insan sayısının Türkiye'de çok az oluşundan kaynaklanıyor herhalde... Ama bu çözüme bir nebze de olsa bölüm arkadaşlarım tarafından bir adım atılmış durumda... biyokure.org


Bu site, tüm Türkiye'deki Biyomühendislik bölümünde okuyan ya da ilgilenen kişilerin çeşitli bilgiler, haberler, kaynaklar ve dökümanlar bulabileceği bir forum niteliğinde portal olmuştur. Ayrıca çeşitli aktiviteler hakkında bilgiler, gruplar ve bunların yanı sıra öğrencilerin staj yapabileceği yerler hakkında geniş bilgiler de bulmak mümkün. 


Daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak isteyen ya da eğlenceli vakit geçirerek hem araştırma yapıp hem forum ortamına katılmak isteyen arkadaşların memnun olabileceği bu siteyi herkesin ziyaret etmesini öneririm.

Bu web tabanlı ortamın yapımı ve geliştirilmesi aşamasında emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Sevgiler...

sen mi? , ben mi? , GEN mi ...

sen mi? , ben mi? , GEN mi ...
%1lik fark olsada... ne denebilir ki?

Followers

Flickr