7 Haziran 2011 Salı

Biyomühendisler istihdam istiyor (!)

TMMOB’ye bağlı Kimya Mühendisleri Odası’nda örgütlenen Biyomühendisler, istihdam yaratacak düzenlemeler istiyorlar 



Türkiye’de ilk defa 2000 yılında Ege Üniversitesi’nde açılan biyomühendislik bölümü ilk mezunlarını 2004 yılında verdi ve daha sonra birçok biyomühendislik bölümü açıldı. Biyomühendis sayısı hızla artarken, biyomühendislerin istihdamına yönelik herhangi bir düzenleme yapılmadı. Hatta bakanlıklar tarafından istihdam edilecek personellere ait niteliklerin tanımlandığı bölümlerde biyomühendisler 10 yıldır yer almadı. 




Aldıkları eğitime rağmen kendi alanlarında istihdam edilmediklerini belirten biyomühendisler, durumun düzeltilmesi talebiyle ilgili bakanlıklara yazdığı yazılara da yanıt gelmediğini ifade etti. Biyomühendisler 12 Haziran seçimlerine dair, istihdamlarına yönelik düzenlemelerin hayata geçirilmesini talep etti. 

6 Haziran 2011 Pazartesi

Tübitak Lisans Proje Başvurusu

Lisans döneminde okurken diğer yandan proje yapılabilir mi acaba düşüncesiyle yola çıktım tabi ilk olarak. Aklımdan geçen bir kaç fikirle çok değerli hocam Doç. Dr. Dilek Turgut- Balık'a gittiğimde ise beni hiç kırmadan desteklemesi ve yardımlarıyla Tübitak için başvuruyu son gün yetiştirdik. 

Geçen hafta açıklanan listeyi incelediğimde ise bizim gönderdiğimiz projeninde onaylandığını ve desteklendiğini görünce çok büyük sevinç yaşadım. Çünkü, YTÜ Biyomühendislik Bölümünde ilk defa bir öğrenci Tübitak'a proje göndermişti ve bu proje onaylanmıştı. Daha ne diyebilirim ki...

Emeği geçen herkese, destek olan herkese çok teşekkür ederim. 

(Başvuru hikayesini bir ara uzun uzun yazacağım ki roman olur zaten :D )

TÜBİTAK Proje Listesi için tıklyınız.
---- Türk Epilepsi hastalarında Potasyum Kanal Geni (hERG)nin araştırılması ve hastalığa yatkınlık faktörü olabileceğinin değerlendirilmesi ----

sen mi? , ben mi? , GEN mi ...

sen mi? , ben mi? , GEN mi ...
%1lik fark olsada... ne denebilir ki?

Followers

Flickr