11 Ekim 2010 Pazartesi

İşte dünyanın son genom şampiyonu...

Genom dediğin böyle olur... Kew's Jodrell laboratuarındaki araştırmacılar, bilinen en büyük genoma sahip ökaryotik canlıyı keşfederek yeni bir imzaya attılar. Japonların ender çiçeklerinden 'paris japonica' isimli çiçek tüm rekorları alt üst etmeyi başardı ;)

Genomik dizisi çıkarılan bitkinin baz sayısını duyunca şaşırmamak elde değil... tam 150 milyar baz bulunduran japonica, 3milyarlık genoma sahip insanı 50'ye katlıyor =)

Daha doğrusu bu ne demek biliyormusunuz? iki ucundan çekildiğinde 100 metreyi bulan bi ip gibi düşünebilirsiniz =) yani tek kelimeyle devasa...

Umarım biz de bigun böyle şeyler bulmamız dilegiyle....

4 Ekim 2010 Pazartesi

Virüslerle savaşmak...

Malum... Kış aylarına girmek üzereyiz ve bu  sebeble havada ister istemez bir takım değişmeler meydana geldi. Ee bizde şu sıralar yaz havalarına aldanıp aldırmadan giydik ince elbiseleri ne yazık ki :(  Sonuç ne peki...  
Yatakta on yüz bin milyon virüscük ile başbaşa kalıp, beni kollarına altına almalarını tam anlamıyla izlemem oldu tabiki ): 
Sen gel şu küçücük canlılara bak ya... benim vücudumu,benim immun sistemimi benim bedenimi kullanarak ele geçirmeyi başardılar. Hatta kendi genetik materyalini benimkiyle çoğalttı =) 
                                                                                   ***
Tamam bu kadar işi bir arada çok iyi yürüttünüz fakat artık iyi olmak benimde hakkım. Tamam başka insanlara bulaşmasını istemiyorum ama nasıl yapcaz bilmiyorum. 
Bu kadar yatak sefasından sonra iyi olmak ve hayatın maratonuna yeniden katılmak istiyorum...
Virüssüz ama genetiğin hiç hayatımızdan çıkmadığı günlere ;)

sen mi? , ben mi? , GEN mi ...

sen mi? , ben mi? , GEN mi ...
%1lik fark olsada... ne denebilir ki?

Followers

Flickr